Här kan du se när valpar planeras och vilka hundar som ska användas i avel

Du hittar också information om och bilder på tidigare valpkullar.

Är du intresserad av en arbetande hund maila Zonja för att få mer information på zonja@telia.com

 

 

Valpar våren 2016  ...

Hexgårdens Tease är parad med Dweezil Zappa och det blev sju valpar, tre hanar och fyra tikar. Du kan se dem om du klickar på Breezy-kullen.

Tease är en mycket snabb och samarbetsvillig tik som hjälper till med fåren på gården. Hon har fina vallningsegenskaper och är lätt att samarbeta med. Tease är tävlad i vallning och har startat Unghunds-SM i fårvallning hösten 2015 där hon kom på en fin åttondeplats av de fyrtio startande. Hon har gjort några starter i IK2 med fina resultat och deltog i European Nursery Championship i Holland i mars 2016. Tease har gjort ett fint MH och är mycket trygg i olika miljöer, är social och skottfast. DNA-test för CEA är normal, ögonlyst ua och HD A. 
Zappa och Tease är på många sätt lika. Både i utseende och i vallningsegenskaper, snabba och intensiva, naturliga hämthundar, fina flanker och bra driv och balans. Zappa är också en snäll och cool hund, socialt balanserad och miljötrygg, har lätt för att slappna av. Han har vallningsmeriter i Norge motsvarande IK2, startade på European Nursery Championship i Holland i mars 2016. CEA Normal (by parents), ögonlyst ua och HD B. 

tease4web

 

 

 

 

 

 

 


Tease 

 Zappa 

 

 

 

 

Kullen våren 2015  ...

Hexgårdens Mixa blev parad med Random Sod igen i januari 2015. Mixa och Sod har tidigare Hexgårdens W-kull som är födda 2013 Det var sex valpar i den kullen efter Mixa och Sod - kullen 2015 blev det en enda valp ... Ja, vad ska man säga :) Naturen har sin egen gång och är inte alltid så lätt att förstå sig på. Därtill hör att vi gjorde progesterontest som visade samma värden båda gångerna. Hmm. Ja, ja - det är som det är - man kan inte styra allt :-) 

Valpen som föddes efter Mixa och Sod 2015 är döpt till Hexgårdens Era men kallas för Totta. Hon föddes i mars 2015. Det är verkligen full fart på henne och hon är en riktigt härlig valp. Verkar mycket social, nyfiken och självständig.  Ny upplevelse att ha bara en (1) valp i en kull ... och ... Totta stannade kvar hos oss. Det var inte planerat så men Totta planerade in sig själv hos oss :-)

Hexgårdens Mixa är en arbetsvillig tik som också har en fin samarbetsvilja och goda vallningsegenskaper. Hon är meriterad både inom vallning och lydnad och har gjort MH. Mixas mamma är Hexgårdens Zting som också har fina vallningsmeriter och har gjort ett mycket fint MH. Mixas pappa är Gränsvallarens Najko som, förutom gk vallhund, har fina meriter inom bruks, lydnad och räddning. Han har också gjort ett fint MH. Hela den kull som Mixa är född i M-kullen, har gjort fina prestationer på hög nivå inom olika tävlingssammanhang.

Random Sod är den hane vi valt till Mixa. Han har mycket fina meriter inom vallning och är en stabil hund socialt och i olika miljöer. Det är samma hane som till Mixas förra kull, W-kullen. Vi är mycket nöjda med dem därför gör vi om kombinationen. På klicka på nedanstående bild av Random Sod för att se honom i arbete på World Trial 2014. 

 

W-kullen efter Mixa och Sod (föddes 2013) ser mycket fin ut, de är sociala, mycket trygga i olika miljöer och med ljud av olika slag,  de har fin arbetsvilja och fina rörelser i vallningen. Röntgenresultat börjar komma in och hittills fria på höfterna. Flera av dem har också gjort MH med riktigt fint resultat. 

 

 

 

Valparna som föddes i oktober 2014  ...

... efter vår Storma REGV1539/2006 och Kelliegårdens Fox REGV1568/2009 är nu hos sina nya familjer.

Detta är en kombination vi gjort tidigare med mycket gott resultat. Valparna förväntas bli snabba intensiva hundar med stor
vilja till arbete. Både Storma och Fox är starka, stabila och sociala hundar med stor arbetslust. De tävlar båda i fårvallning.
Båda har fria höfter, är ögonlysta och är CEA normal. Storma har gjort ett fint MH och är skottfast.


stormavinter10
 


>> Se bilder på Storma eller Kelliegårdens Fox 

 

stormameddesma

Här kan du klicka för att komma till valparnas sida

 

På bilden här nedanför är det Hexgårdens Tease, på bilden precis ett år gammal, som vi sparat själva efter samma kombination. 

Hexgårdens Tease 1 år